Снимка: Pixabay
fallback

Американският президент Донлад Тръмп води ожесточена кампания за преначертаване на световните пазари, но рискът да тласне доскорошните си партньори един към друг става все по-осезаем. От това би могла да се възползва дори България, независимо от скромния си капацитет. Това казва Евгени Савчев, председател на Селскостопанската асоциация за международни отношения, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Ако САЩ наистина наложи мита в размер на 11 млрд. долара към ЕС, тогава нуждата от партньорство с Китай и дори с Русия става още по-голяма“, обяснява Савчев.

Икономики от ранга на китайската и европейската няма как да спрат да функционират, докато текат преговори с Америка, а вместо това със сигурност ще се ориентират към други пазари, обобщава председателят на Асоциацията.

Междувременно ЕС въвежда промени в Общата селскостопанска политика за периода след 2020 г. Именно в тези промени се предвижда изравняване на субсидиите за отделните държави-членки на Съюза, което би било от най-голяма полза за българските земеделци.

Цялото интервю с Евгени Савчев можете да проследите на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Shark

преди 5 години

Еее Тръмпи, не са ли ти казали приказката, че вола рие, на главата му пада, а???

11

Анонимен

преди 5 години

До АнонименБез ЕС ще по-зле,а не по-добре,бъди сигурен в това,както е казал Кан Кубрат снопа пръчки е по-силен и не можеш да го скършиш,но ако е само една пръчка,винаги можеш да я пречупиш!

10

Анонимен

преди 5 години

а важните и стратегически отрасли да останат държавни,неприкосновени и да служат на държавния интерес,за да не отслабва държавата и района,в случай на нужда държавата да може да подкрепи населението и своя човешки капитал,а не да затъва в дългове!Печалбата на държавните предприятия да е в полза на държавата,градовете и населението!

fallback