Снимка: pixaBay
fallback

Рекордните 529 милиарда долара са превели трудовите мигранти в родината си през 2018 г. , отчете Световната банка, цитирана от АФП и БТА.

Данни на банката сочат, че по-голямата част от преводите са направени за страните с ниско или средно равнище на доходите, а увеличението на този показател е с 9,6 на сто от 483 милиарда долара за 2017 година.

Паричните средства, насочени към източноазиатския и тихоокеанския район са се увеличили със 7 процента, а към Южна Азия са нараснали с 12 процента.

Подобряването на икономиката и трудовия пазар в САЩ и от скока на паричните потоци от страните от Залива и Руската федерация е стимулирало увеличението, подчертават от Световната банка.

Индия е била основната получателка на тези преводи със 79 милиарда долара, следвана от Китай с 67 милиарда долара, Мексико с 36 милиарда долара, Филипините с 34 милиарда долара и Египет с 29 милиарда долара.

Таксите за преводи към чужбина също скачат. Световната банка си поставя за цел да сведе процента от 7 на сто до 3 на сто до 2030 г. Най-високи са към Африка и тихоокеанските острови, където таксата е 10%.

"Тези парични преводи са напът да се превърнат в основен източник на външно финансиране на развиващите се страни. Високите разходи за трансферите намаляват печалбата, която може да се получи от миграцията", подчертава Дилип Рата, главният автор на изследването на Световната банка, цитиран от Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 5 години

Да в България която е в ерата на робовладелския строй има сериозен проблем.Икономиката се крепи на работата на роби на който се плаша колкото да не умрат от глад пък някога и това не се плаша.Привилегированата каста има проблем останаха основно турци и манг.али а те не стават за роби щото много ги мързи.Време е да намерим начин да задържим насила в робския бардак който още не е избягал.Много ви здраве като бяхме в България се чудихте как да ни унижавате сега се спасявайте нали сте пичове.

1

Анонимен

преди 5 години

Тези преводи не компенсират и 10% от загубите, които търпят тези държавите от изтичането на работна ръка към чужбина. За България е същото - ежегодни загуби за много милиарди, а те се хвалят, че превели половин милиард в България.

fallback