Снимка: Reuters
fallback

За да отбележат годишнината от началото на серията от демонстрации, наречена Големия поход на завръщането, близо 20 000 палестински демонстранти се събраха на няколко места по границата между Израел и Газа. 33 от тях са били ранени от изралската армия, съобщава Палестинският Червен полумесец, цитиран от БТА.

Четирима души са ранени с бойни куршуми, двама са ранени с гумени куршуми, 12 са били ударени с димки със сълзотворен газ, а 15 са пострадали от вдишването на сълзотворния газ.

Според израелските въоръжени сили обаче, картинката е друга - демонстрантите са хвърляли камъни и са палили гуми. Освен това те са хвърлили няколко гранати и взривни устройства по посока на граничната стена.

"Израелските въоръжени сили отговарят със средства за разгонване на демонстрантите и стрелят в съответствие със стандартните правила при такива операции", посочва израелската армия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Хан Крум

преди 5 години

това са древни еврейски земи и Израел има право да си защитава домът. Арабите са нашественици и навлеци там.Браво на Израел - единствената страна която знае как действително трябва да се отнася с тези ***.Слава на великия Израел.

7

Моше

преди 5 години

Като е чужда да дойдат и да си я вземат но ще ги посрещнем Топло!

6

1

преди 5 години

За това ли ги спаси,българския народ,да убиват и палят.

fallback