Снимка: БТА
fallback

Венецуела отново потъна в тъмнина, след като нова тежка авария причини спиране на тока. Електричеството е прекъснато в столицата Каракас и други големи градове, предаде Франс прес.

Oще по темата

Засегнати са 17 от 22 щата в страната.

Министърът на информацията заяви, че страната е станала "жертва на атака срещу системата за производство и разпространение на електроенергия и по-конкретно срещу електроцентралата "Гури", пише БТА.

Тази централа, която доставя 80 процента от електричеството на Венецуела, бе в основата на аварията от 7 март, която остави без ток 30-милионната страна в продължение на седмица.

Токът спря вчера в ранния следобед, което преустанови работата на метрото, прекъсна мобилните мрежи и принуди магазините да затворят. На международното летище в Каракас пътуващи казаха, че чекирането се прави на ръка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Не се хаби

преди 5 години

До Венецуела-тъжно е!Никой не ти се връзва на безпочвените твърдения, пази си крокодилските сълзи. При социализма заплатите не са високи, но цените са смешно ниски, а сигурността която дава системата е недостижима. По-добре плачи за 42-та милиона бездомни американци които нямат медицинска помощ, живеят в палатки по пътищата и се хранят с купони, които също не са гарантирани. В Ютуб има клип как на една жена й отказаха купони, тя изпадна в истерия и изпочупи портрета на губернатора на щата.

59

Анонимен

преди 5 години

ИНДИЯ И КИТАЙ ОБЯВИХА, ЧЕ УТРОЯВАТ ПОКУПКИТЕ НА ВЕНЕЦУЕЛСКИ ПЕТРОЛ, КАТО ЩЕ ПЛАЩАТ ДИРЕКТНО С ХРАНИ, ЗАЩОТО ИНАЧЕ САЩ КРАДАТ МИЛИАРДИТЕ НА ВЕНЕЦИЕЛА. ПЪРВИТЕ ДВА ИНДИЙСКИ КОРАБА С ХРАНИ И ЛЕКАРСТВА СА РАЗТОВАРЕНИ.

58

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 52При социализма и комунизма нямаше ток, защото имаше много фабрики и заводи, а освен това и го изнасяхме. Сегашното имане не е нещо, с което можеш да се гордееш. Сега ток е нужен само за компютъра и климатика ти.През социализъма фабриките и заводите ви бяха енергоемки *** ***, които произвеждаха *** в малки количества и магазините бяха празни.В момента дела на индурстрията в БВП е по-голям отколкото през смотания, мизерен соц.Плюс това и сега изнасяме ток.

fallback