Мън Хунвей. Снимка: архив, Reuters
fallback

Подалият оставка като президент на Интерпол Мън Хунвей, китайски зам.-министър на обществената сигурност, е взимал подкупи. Това съобщи Пекин в понеделник, часове след като обяви, че Мън е разследван за нарушения на закона, предаде Франс прес.

Мън "е приемал подкупи и е заподозрян в закононарушения", посочи в комюнике министерството на обществената сигурност, без да уточни какви са обвиненията. Интерпол информира вчера за оставката на своя президент. Той изчезна преди повече от десет дни, след като се завърна в Китай.

Oще по темата

Комюникето бе представено като заключителен документ от събрание, проведено в понеделник от партийната организация на китайската компартия в министерството на обществената сигурност (полицията, бел. АФП).

В текста не се уточнява дали обвиненията срещу Мън имат връзка със задълженията му в министерството, или с функциите, изпълнявани от него в Интерпол. Не е уточнено също дали е поставен под стража.

Китайското министерство съобщи днес, че специална работна група ще разследва заподозрени в корупция съучастници на Мън Хунвей, предаде ТАСС, цитирана от БТА

"За да бъдат спазени изцяло изискванията на ЦК на Компартията на Китай, ще се формира специална работна група, която според законово установената процедура ще проведе разследване на служителите, заподозрени в получаване на подкупи заедно с Мън Хунвей", се казва в документа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Ала_Бала

преди 5 години

Близките на този може и да платят куршума за екзекуцията!

10

Мишо

преди 5 години

Правилно, то в Европата на това ги учат хората.

9

Бай Х

преди 5 години

иначе е бил идеален за шеф на европол

fallback