Снимка: архив, Reuters
fallback

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу съобщи на президента Владимир Путин на излъчвано по телевизията заседание, че доставката на зенитно-ракетни комплекси С-300 на Сирия е завършена, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес.

Русия е доставила четири комплекса С-300 с радари и поддържащи превозни средства. По думите му ще са нужни три месеца да бъдат обучени сирийците да боравят с новото въоръжение.

Oще по темата

Шойгу добави, че интеграцията на руската и сирийската ПВО в единна система в Сирия ще е завършена до 20 октомври.

Русия съобщи миналия месец, че ще достави комплексите С-300 на Сирия, след като сирийската ПВО свали погрешка руски разузнавателен самолет при стрелба по израелски изтребители, които бяха нанесли въздушен удар на сирийска територия.

Русия обвини Израел за смъртта на 15-членния екипаж на самолета Ил-20, който според нея бил използван като щит от израелските пилоти, за да се прикрият от стрелбата на сирийската ПВО, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

КРАЛИ МАРКО

преди 5 години

СЛАВА НА НАЙ МОГЪЩАТА СИЛА НА ЗЕМЯТА - РУСКАТА ПРАВОСЛАВНА ИМПЕРИЯ !!! СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ !!! ЕДИНСТВЕНИЯТ СТОЖЕР КОЙТО ГАРАНТИРА СВЕТОВНИЯТ МИР. РУСИЯ ФОРЕВЪР !!! НЕПОБЕДИМА СИЛА .

51

Анонимен

преди 5 години

При комплексите постоянно ще има руснаци. Първите 3 месеца ще са само руснаци и сирийски чираци. После ще има руски офицери в екипажите и управлението на комплекса. Причината е, че това ще са единствените изнесени в чужбина екземпляри със системата свой - чужд на руснаците. Трябва да я пазят, иначе ракетите стават излишни.

50

Хм ...

преди 5 години

Идеята е,че Шойгу официално заявява,че при комплексите три месеца ще има руснаци.Малко аванс за Идлиб.Евреите казват,че няма да спрът,но интересно дали ще им стиска да ударят директно установките?!?Тамън да видим тия С300 работят ли във военни условия.

fallback