Снимка: pixabay
fallback

 Продукти:

500 г кайма смес
1 глава кромид лук
½ връзка магданоз
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
1 щипка едно смляна чубрица
50 мл бира
1 яйце
500 мл олио
 
Приготвяне:
 
Нарежете лука на много ситни кубчета. Омесете каймата с него, подправките и яйцето. Месете, докато всички съставки се смесят добре. Приберете сместа в хладилник, за да почине за около половин час. След това отново извадете каймата. Прибавете бирата към нея и омесете наново. 
 
Оформете кюфтенца от нея. Загрейте мазнината на средна температура в дълбока тенджера. Пържете кюфтенцата на маслена баня до златисто.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

анонимен

преди 5 години

Олиото е твърде много за 0,500г кайма.

1

11

преди 5 години

И що "бейби"?

fallback