Архив: Reures
fallback

Два кораба на ВМС на САЩ минаха в близост до острови в Южнокитайско море, над които Китай има претенции, предаде Ройтерс.

Според двама пожелали анонимност американски официални представители двата кораба с управляеми ракети - крайцер и ескадрен миноносец са минали на 12 морски мили от Параселските острови, разположени в район, за който Пекин води териториални спорове със свои съседи.

Двата бойни кораба са извършили различни маневри в близост до няколко от тези острова, което вероятно ще разгневи Китай в момент, когато президентът Доналд Тръмп се нуждае от сътрудничеството му за Северна Корея, отбелязва Ройтерс. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Коняр МакГредър

преди 5 години

"Някой трябва да вкарва малко "justice""На теория добре, но след техния джъстис трева не никне. А в повечето случаи - джъстис, ама медиен. Не "риъл".

40

Анонимен

преди 5 години

Вече и китайчетата имат хиперзвукови ракети. Особено по отношение на корабчетата са много ефелтивни. Дори само кинетичната им енергия е достатъчна да ги премести в рамките на секунда с няколкостотин метра ;))

39

нн

преди 5 години

До Анонимен За кой Китай става дума? Китай на Мао и Китай днес са на светлинни години един ит друг, по времето на Мао нямаха и купичка ориз на ден, а днес са къке, къде? Няма нещо в света което да не се прави в Китай.

fallback