Снимка: БТА
fallback

Регионалният парламент на Каталуния избра твърдия сепаратист Ким Тора за премиер на Каталуния, предаде Франс прес.

Той беше посочен от намиращия се в изгнание в Брюксел бивш регионален лидер Карлес Пучдемон.

При избирането си Тора обеща да продължи с "изграждането на независимата държава".

55-годишният Куим Тора, който е нов в политиката, но споделя сепаратистки възгледи, бе избран с 66 гласа от каталунските партии, борещи се за независимост срещу 65 против и четирима въздържали се. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

анонимен

преди 5 години

тоя ким братовчед ли е на севернокореиските ким -овци

6

Discovery

преди 5 години

Тва с отделянето е пълна простотия. Те Каталунците искат да се отделят щото са най-богатите в Испания и видиш ли издържали другите области, ми то нема как всички да изкарват по равно. Нали за тва са едно цяло, едно семейство... щото ако днеска те са най богатите то утре нещата може да се обърнат и същите ще душат пацццца!!!

5

от4

преди 5 години

Разбира се независима държава може да се изгради с военни действия , в историята това е най естествения начин за независима държава, но ще е много трудно да водят война в Европа, просто всички ще се съюзят с Испания така че трябва да могат да воюват със всички, а нямат световно превъзходство в армия си , дори не знам имат ли такава, затова този вариант го оставих последен, мисля че имат по голям шанс по мирен път ,трябва да имат само подкрепата на испанските народи, по лесно отколкото да военна

fallback