Снимка: Reuters
fallback

Около 200 бежанци и мигранти блокираха вчера магистралата близо до град Солун в Северна Гърция в знак на протест срещу лошите условия в лагера им, предаде Асошиейтед прес.

Протестът снощи продължи около час и приключи след появата на полицейски части за борба с безредиците. Той започна, след като палатки в лагера бяха наводнени.

Лагерът край Солун се намира на мястото на бивша казарма. В него се приютяват бежанци и други мигранти, които живеят в стоманени контейнери. Освен тях са издигнати и палатки, в които получават подслон пристигналите тази пролет от съседна Турция. Наводнението усложни и без това тежките условия в пренаселения лагер.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Кьорсуфра

преди 5 години

Sled kato ne si brodinata si niama6 nikakvi prava.,,TIsi 4ujdenez,,I si dlajen da spasva6 sakonite na priemnTa darjava.Pri naru6enie popadaye pod udarite na sakona na saotvetnata darjava ,,koeto sna4i I ekspolsirane,,,

15

Анонимен

преди 5 години

Бежанци са тези, които се явят в посолството или на гра ичен пункт с лични документи, доказващи постоянно местживеене в район на военни действия. Към тях има задължение за ВРЕМЕННО приютяване по силата на подписани международни ко внции. Държавните граници трябва да се ожраняват и отбраняват с всички средства, с цел борба с контрабанда, тероризум, разпространение на зарази и т.н. Стрелба по хора, дронове и вдичко, което не влиза или излиза по определия начин и на регламентирани места и начини.

14

Анонимен

преди 5 години

До ЦРНИЯ ГРЪКти със сигурност си точно това

fallback