Снимка: архив, Reuters
fallback

Земетресение с магнитуд 5,9 беше регистрирано в южната иранска провинция Бушехр, където има атомна електроцентрала, предаде Ройтерс, като се позова на държавната телевизия.

Според Геофизичния институт на САЩ трусът е бил с магнитуд 5,5. Той е регистриран тази сутрин на около 100 километра източно от град Бушехр, посочва Асошиейтед прес.

Близо до града се намира АЕЦ Бушехр - единствената действаща атомна електроцентрала в Иран. Държавната телевизия не съобщи за поражения в централата.

Засега няма данни за пострадали хора или материални щети.

Земетресението е било усетено в Бахрейн и на други места в Персийския залив.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

До 11Виж сега на теб ако реалноста ти е скучна си е изцяло твой проблем. Тоз ХААРП можете да си го дъвчите колкото искате файда никаква. Факта е обаче, че Иран е силно сиезмична зона. Не им трябва фантастично оръжие за да има земетресение там.

12

Анонимен

преди 6 години

До 9Хайде преди да ми хвалиш иранските АЕЦ-и да ти кажа само че земетресението в Япония беше близо 9 по рихтер. Не 6. Разликата е огромна.

11

Анонимен

преди 6 години

Тук не става дума за вярване (в ХААРП). Още преди няколко години един професор доказа в една от телевизиите нагледно, как функционира ХААРП, но това, че вие не сте информирани си е ваш проблем. Убеден съм, че ако бяхте съвременници на хората живяли през Втората Световна, през 1944 щяхте да обяснявате на всички, че да вярваш в съществуването на атомна бомба е като да вярваш в дядо Коледа... Ваша работа, живейте си в миналото, щом така ви харесва! Живи и здрави!

fallback