Снимка: Pixabay
fallback

Ако погледнем по-общо на процесите в Китай, то виждаме един ход към авторитаризъм на Си Дзинпин. Няма я вече тази предсказуемост, която съществуваше преди години, когато се знаеше, че мандатът на лидера е 10 г., а решенията се взимаха с голям хоризонт.

Това коментира пазарният анализатор Кузман Илиев в ефира Bloomeberg TV Bulgaria. 

Неолибералните западни анализатори смятаха, че икономическият възход на Китай, който е безспорен факт, ще доведе несъмнено до демократизация. Това обаче не се случи.

"Това показва, че успехите на икономическия фронт не водят непременно до демократизация."

Проблеми пред "светлото бъдеще" на Поднебесната империя обаче има и те са сериозни – нарастващият държавен дълг и най-вече скритият такъв на държавно контролираните компании. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 6 години

Китай е един надут балон

5

Анонимен

преди 6 години

ДемокраДцията работи за ФАЩ, защото смучат кръвта на целия свят. Очевидно, че за тези, от които смуче не работи - пример ние.Китай няма цял свят на чийто гръб да живее, оправят се сами, следователно и демокрадцията няма как да работи.Също така, ФАЩ ползва 6 пъти повече ресурси от средното за планетата, следователно, ако всички минат на тоя модел, ще ни трябват 6 пъти повече ресурси отколкото имаме - очевидно тая схема не може да работи за всички, само за робовладелците империалисти...

4

Истината

преди 6 години

Мераците на Си Дзинпин са ясни,но има и нещо друго-в следващите 4-5 години Светът ще се преформатира,не е изключено да има и III-та св. война!На нов лидер ще трябват поне 2 години да влезе в час,а това време липсва!В Китай са много наясно с положението,с целите си,както и със собствените възможности!Без съмнение ще вземат правилните за себе си решения.Впрочем,Русия е в подобно положение(с Путин),налага се да го преизберат,въпреки че им е омръзнал.Просто няма алтернатива.

fallback