Снимка: архив Reuters
fallback

Земетресение с магнитуд 7,5 разтърси централната част на Папуа Нова Гвинея днес призори местно време.

Трусът ударил провинция Южни височини в центъра на най-големия остров на тихоокеанската държава.

Епицентърът му бил на 560 км от столицата Порт Морсби, на дълбочина 35 км. Това съобщи Геофизичният институт на САЩ, цитиран от Ройтерс и БТА.

Няма сведения за жертви и разрушения. Тихоокеанският център за предупреждение за цунами съобщи, че няма опасност от разрушителни приливни вълни в резултат на земетресението.

Трусът предизвикал паника сред населението. Местното представителство на Международния червен кръст съобщи, че комуникациите са напълно прекъснати в град Тари, едно от големите селища близо до епицентъра.

Американската енергийна корпорация Ексън Мобил (ExxonMobil) прекрати работата на газопреработвателния си завод в провинция Хела и съобщи, че никой от работниците не е пострадал.

Най-голямата петролна компания на островната държава, Ойл сърч /Oil Search/ също временно преустанови дейността си в зоните, близки до епицентъра на труса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Даниела Павлова

преди 6 години

Това се заради кукерите там. Същото стана и в Асеновград. Покайте се и не празнувайте такива езически обичаи като Кукерството иначе Бог ще ви накаже.

2

Пешо

преди 6 години

Драскачи...!!!Епицентър на дълбочина НЯМА!Епи- е представка, означаваща "над". Има и друга - хипо-, означаваща "под".А термините са два: епицентър - проекцията на мястото на труса НА ПОВЪРХНОСТТА и хипоцентър - мястото в дълбочина!

1

Анонимен

преди 6 години

Можеше да е в София........

fallback