Снимка: БТА
fallback

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун каза, че е важно да бъде продължен климатът на помирение и диалогът между двете Кореи и изрази задоволство от посещението на севернокорейската делегация в Южна Корея във връзка със зимната олимпиада, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Агенциите отбелязват, че това е това е първото изявление на севернокорейския лидер във връзка с безпрецедентната визита на делегацията от Пхенян, включваща и неговата сестра, на Юг.

Oще по темата

Според държавната агенция на КНДР Ким бил впечатлен от топлото посрещане в Сеул и от отношението, проявено към делегацията. Той дал "важни инструкции" за мерки, с които да се поддържа атмосферата на помирение и диалог, но без повече подробности.

Сестрата на Ким Чен Ун - Ким Йо Чен, предаде в Сеул покана към президента Мун Дже Ин да посети Пхенян в близко време.

Мун засега не даде отговор на поканата от Пхенян. Той каза, че двете Кореи трябва да създадат условие за среща на своите президенти и призова за бързо подновяване на диалога между Северна Корея и САЩ.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Гурбетчия

преди 6 години

Няма нищо по-хубаво един разделен народ да се обедини.Желая им успех.Съеденението прави силата, нали така?

11

Около 80-

преди 6 години

годишните знаем как се "представяхме", когато излизахме на "ЗАПАД"- да бъдем по-добре облечени от тях, да показваме, че сме ПОВЕЧЕ от тях, че соцстроя е "проспериращ"( вж. Людмила Живкова- облекло, инициативи) и др. А ние какво ядем, за ВСИЧКО опашки, номера, търсене на връзки- особено коли, апартаменти, техника, а за храната" пуснаха еди какво си..'и бягство от работа да купи някой"АКО ДАДАТ повече" за няколко души...Позната действителност: и красивите мажоретки, и сестрата( завършила в Швейца

10

Жо

преди 6 години

До до 5До 9В РУСИЯ комунистите от КГБ станаха капиталисти-милиардери и плюха на "диктатурата на пролетариата".Сега в Русия има диктатура на Вожда/бащицата на нацията/.

fallback