Снимка: visualhunt.com
fallback

Собственикът на нюйоркския бар "Континентал" дава срок от пет минути да напуснат заведението му онези клиенти, които употребят досадната паразитна дума "буквално", пише в. "Дейли мирър", цитира БТА.

На бармана пурист му било дошло до гуша да чува как се употребява не на място "буквално" дори в изречения с фигуративен смисъл. Но паразитната дума трайно се e загнездила в речника на младите и специалистите по чистотата на английския език алармираха за неприятния феномен.

Борба с негативното явление поведе и Тригър Смит, който държи бар "Континентал" в нюйоркския квартал Ийст вилидж. 

Той разлепи обява, която гласи: "Ако използвате думата "буквално" имате пет минути да изпиете питието си и да напуснете заведението! Това е най-досадното паразитно слово в английския език и тук не се толерира. Да спрем навреме "кардашиянизмите!", призована собственикът-пурист, позоваващ се на честата употреба на "буквално" от риалити семейството Кардашиян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

по принцип не чета

преди 6 години

"по принцип" е прав човека.иначе " по принцип" си е български кардавиянизъм. и аз сега по принцип ще им се замисля дали да не сложа по долар цена за употребата на "буквално" в бара

29

Анонимен

преди 6 години

в българия ми е направило впечатление че се използват БУКВАЛНО едни и същти псувни В СМИСЪЛ да ти...........маиката и тук трябва да ги гонят от кръчмите за тези паразитни псувни клиент повтори ли една и съща попържня 12 пъти да бъде предупреждаван и след това гонен от кръчмата

28

Анонимен

преди 6 години

Паразитните думи са още много. Употребата им предполага беден речник. За съжаление всяко следващо поколение върви спираловидно надолу към неграмотността. Грамотността е и въпрос на навик да се самообучаваш и развиваш, а не единствено грижа на учителите. Грамотността и езикът разделя хомо сапиенс от останалите ходещи на два крака.

fallback