Reuters, архив
fallback

Буря е повредила части от доставян на Китай руски ракетен комплекс С-400, предаде Ройтерс, позовавайки се на агенция РИА Новости.

Китай е първият чуждестранен купувач на тази руска ракетна система. Договорът между Пекин и Москва бе подписан през 2014 г.

Повредените компоненти са върнати в руското пристанище Уст Луга за оценка, заяви говорителката на службата за военнотехническо сътрудничество Мария Воробьова.

Повредените части ще бъдат доставени на Китай по-късно. Не се уточнява кои компоненти са повредени, но Воробьова заяви, че са второстепенни.

Русия е подписала договор за доставка на С-400 и на Турция по-късно тази година. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 6 години

До Hafen die WahrheitИ това ако е проблем? Имат с какво да сменят повредени елементи от системите. Имат! И ще ги "Зглобят"! Това е изделие от конвейер, нещастно пристанище на глупостта. По-добре тъгувай за нашия последен "Спартан", че не ни останаха здрави! Пак вятърът беше виновен!

30

Ивчо

преди 6 години

абе хора , за вас жени няма ли, пи .ки нямате ли да си играете с тях, ми седите и дремете по сайтовете да пишете вече изтъркани анти руски клишета. Дреме им на руснаците за вас, ако вие сте тук двадесетина и имате има няма 200х аудитория то рашките работят директно телевизия, сателити кабеларки и имат поне 2 милиона аудитирия в Бг, гаратирана.

29

Анонимен

преди 6 години

Те още по време на носенето се разпаднали хахайайха . Сега Китай ще направи Реплика и ще продава на цяла Азия .

fallback