Снимка: Reuters
fallback

Бившият ирански президент Махмуд Ахмадинеджад е задържан за подкрепа на антиправителствените протести в страната, съобщи днес в. "Ал Кудс ал Араби", цитиран от ТАСС.

Според вестника, позоваващ се на източници в Техеран, Ахмадинеджад бил задържан с одобрението на върховния лидер на Ислямската република аятолах Али Хаменей по време на визита в град Шираз. Причина за арестуването му станали негови изявления на антиправителствените протести, които в Техеран смятат за призив към "разпалване на безредици".

В реч пред демонстранти в южния ирански град Бушер миналия четвъртък бившият президент заявил, че "някои от чиновниците живеят далеч от проблемите на хората и не знаят нищо за реалната ситуация в обществото", пише вестникът. Ахмадинеджад подчертал също, че "хората са недоволни" от правителството на президента Хасан Рохани, което обвинил в монополизиране на властта и ресурсите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Бай Колю

преди 6 години

Този Ахмадинеджад много лош и трябва да го убият защото е анти-политик! Няма да забравим как се отказа от президентската резиденция щото вече си имал къщурка. Как се отказа и от президентската си заплата понеже вземал достатъчно като лектор в университета. И служебна кола отказа, щото вече имал лична...

19

Революцията изяжда

преди 6 години

Децата си ...тоз се дървеше на САЩ, докато беше президент , а сега го арестуват като враг на Иран?!Уат Да Фак би казал Тръмпи...

18

Зозо

преди 6 години

Кво излезе накрая? Самая могучая, ВКС, бомби, самолети и ..... сметката била платена от Иран. Путин няма стотинки за подобни операции. Само че, обикновените иранци не са *** и отказаха да стоят гладни, а парите да прибира кремълският миньон!

fallback