Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призна, че мирният процес в Близкия изток е в безизходица и заплаши, че ще спре американската финансова помощ за палестинската автономна власт, предаде Асошиейтед прес.

"Плащаме на палестинците СТОТИЦИ МИЛИОНИ ДОЛАРИ годишно и не получаваме нито признателност, нито уважение. Те дори не искат да преговарят за твърде закъснелия мирен договор с Израел", написа Тръмп в Twitter.

"Ние изтеглихме от масата Ерусалим - най-тежката част от преговорите, и затова Израел ще трябва да се отплати с повече. Но тъй като палестинците не искат да преговарят за мир, защо изобщо да им правим в бъдеще такива масирани плащания?", продължи да туитва президентът на САЩ.

АП напомня, че той отдавна изразяваше готовност да посредничи за мир в Близкия изток, за да се постигне "окончателна сделка".

Тръмп разгневи мнозина в Близкия изток, когато обяви миналата година, че САЩ признават Ерусалим за столица на Израел и ще преместят там посолството си. С тази серия от туитове президентът негласно призна, че решението му за Ерусалим проваля плановете на неговото правителство да възобнови мирния процес между израелци и палестинци, отбелязва АП.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 6 години

признателността и уважението трябва да се заслужат, а не да се купуват! а по традиция голяма част от парите се присвояват!

27

Канче кранче

преди 6 години

30% от средствата за издръжка на палестинската автономия идват от УСА.Сега е момента Тръмп да им спре кранчето.

26

Напук

преди 6 години

До "...5, утре в дома ти идват някакви тракийци и ти казват че преди 2000г. това е било тяхна земя и си я искат обратно..."99% от гените на българите са всъщност на траките. Задавал ли си въпроса след като на територията България са живели траките, как са изчезнали ? Прабългарите са били 20000 човека, а славяни напук на толкова много приказки тук не е имало. Това го твърди не друг, а проф. Б. Димитров.

fallback