Снимка: Архив, Reuters
fallback

Правителството на Ирландия обяви, че тази година е издало рекордните 779 000 паспорта след нараснало търсене от Великобритания, което отразява безпокойството на британците как Брекзитът може да повлияе на свободното движение на хора, предаде Франс прес.

"Това е най-високият брой ирландски паспорти, издавани някога за една година. Това е над 6 процента увеличение спрямо 2016 г., която вече беше рекордна, и над 15 процента увеличение от 2015 г.", се казва в изявление на ирландското външно министерство.

"Близо 20 процента от общия брой молби в паспортната служба тази година идват от Северна Ирландия или Великобритания", добавя министерството.

Този нараснал интерес към ирландското гражданство отразява тревогата на много британци, които след излизането на страната им от ЕС на теория губят правото си на свободно движение в страните от ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 6 години

Спокойно има кой да им бере ягодите на англичаните.Те са една от най богатите народи в света.Поляците и румънците не са единствените и незаменими сиромаси на света които са навити за зле платената им работа.Бедни народи има на този свят колкото искате.Предимството да наемат хора извън ЕС е че след като изкарат сезона им изтича визата и не могат да увиснат на социалната им система.

4

Анонимен

преди 6 години

много ясно, е губят правото си на свободно движение. не може да изгониш 3 милиона европейци, да се затвориш в кочинката си, но да искаш ти да обикаляш напред-назад. ще го разберат, но късно.

3

Е да де,

преди 6 години

До ЕвроатлантикСега трябва сами да си берат ягодите. Или да чакат някой от колониите да дойде, че нали ние сме най-голямата заплаха за тях :)Като разберат, че са се прецакали ще е късно

fallback