Снимка: БТА
fallback

Най-малко шест души са загинали при дерайлирането на пътнически влак на мост над магистрала в американския щат Вашингтон, съобщи Асошиейтед прес, като се позовава американски официален представител.

Oще по темата

Според източника, пожелал анонимност, първоначалното разследване показва, че влакът вероятно се е ударил в нещо на релсите, преди да дерайлира.

Един вагон от дерайлиралия влак е паднал от моста върху натоварената Пета междущатска магистрала.

Най-малко 77 души са откарани в болницата, съобщи Франс прес.

Инцидентът е станал северно от град Олимпия, столица на американския щат Вашингтон, малко след 8 часа местно време.

Влакът със 78 пътници и пет членове на екипажа се е движел по маршрут от Сиатъл за Портланд, щата Орегон, според държавната железопътна компания Амтрак.

По-късно президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че дерайлирането на пътническия влак показва необходимостта от подобряване на инфраструктурата, предаде ДПА.

Тази катастрофа, при която загинаха най-малко 6 души, "показва повече от всякога защо нашият план за инфраструктурата, който скоро ще бъде представен, трябва бързо да бъде одобрен", написа Тръмп в Туитър.

Според местни медии обаче дерайлирането станало на нов участък от ж.п. линията, използван за първи път, отбелязва агенцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Гост+

преди 6 години

Две неща са безумно изостанали в САЩ: 1) Електропреносната мрежа и 2) Железопътният транспорт. Скоро няма да се заговори за скоростни влакове там

11

Handel

преди 6 години

До Andreshko: Амчи аз кво съм написал бре Андрешко? Че само крайградските електрички имат пътници. А въпросният влак е по маршрута Сиатъл - Портланд. Де е Сиатъл, де е Ню Йьорк. Само към 5000 км разстояние. Ама тия черничките неща дет им казват буквички - не е лесно човек да ги прочете.

10

Andreshko

преди 6 години

Не е вярно,че американците използват влаковете основно за превоз на товари. Мегаополиса около Ню Йорк използва интензивно пътническите влакове,защото има големи задръствания по магистралите. Трите платна на магистралите се оказват твърде тесни за лавинообразното нарастване на автомобилния транспорт. А ако това в статията е атентат се е целяло именно влакът да падне върху магистралата,а ако и вагоните са пътнически вредата ще бъде още по-голяма,каквато е била и целта.

fallback