Снимка: Reuters
fallback

Германия очаква да посрещне по-малко от 200 000 нови мигранти за тази година, съобщи вътрешният министър Томас де Мезиер, цитиран от ДПА.

"В края на ноември бяхме на равнище от около 173 000 души и смятам, че за цялата година ще имаме по-малко от 200 000 мигранти", заяви той пред в. "Билт ам Зонтаг".

През миналата година в страната пристигнаха около 280 000 мигранти, а през 2015 г. - около 890 000, особено търсещи убежище от Сирия и Афганистан.

Спадът в броя на мигрантите вероятно се дължи на прекъсването на Балканския път, на сключената с Турция споразумение за бежанците, както и на увеличаването на усилията за спиране на мигрантите, опитващи се да достигнат Европа от Северна Африка с лодки.

Германските власти въведоха и финансови стимули, които да насърчат търсещите убежище да се върнат в родните си страни. Де Мезиер обаче заяви, че от началото на годината молби са подали само 200 души, предимно от Русия, Ирак и Афганистан.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

COPY-PASTE

преди 6 години

(БТА)

12

Анонимен

преди 6 години

Наивни са българите, ако смятат, че няма да имат съдбата на Германия. Нека България да влезе официално в ЕО и плаща с еврото, тогава ще надмине и Гърция. Добре е да се образовате и повече да четете за Новия световен ред. Цитат Мартин Шулц: До 2025 год. да бъде създадена Федералната европейска държава. Всичко върви по план, който не е послушен, доста ще му се стъжни.

11

Анонимен

преди 6 години

САЩ забраняват изобщо да припарват до тях граждани на 6 държави, а Германия само 200 х незнайни араби и африканци без паспорти са приютили за 2017. Към днешна дата по официални там има 3,4 милиона азитци ..афгани, пакистанци ...и други айци Как е възможно да са толкова слепи, толкова наивни ...

fallback