Снимка: БТА

Държавният департамент на САЩ заяви, че Вашингтон е склонен да води диалог със Северна Корея "в подходящия момент", но това не може да стане сега, тъй като Пхенян не е проявил готовност да спре ядрената и ракетната си програма, предаде Ройтерс.

Още по темата

Въпреки направеното във вторник предложение от държавния секретар Рекс Тилърсън за започване на преговори с КНДР без предварителни условия, говорителката на Държавния департамент Хедър Науерт заяви, че първо трябва да има "период на спокойствие", в който Пхенян преустановява своите ядрени и ракетни изпитания преди да започнат каквито и да било преговори, както и да даде знак, че е готов за диалог.

Допреди това Тилърсън казваше, че "условие за тези преговори е, че няма бъдеще за една Северна Корея с ядрени оръжия", предаде Франс прес.

"Държавният секретар не въвежда нова политика. Политиката не се е променила", заяви Науерт в отговор на въпрос за тази промяна в позицията.

На въпрос дали безядрена КНДР остава предварително условие за преговори със САЩ Науерт отговори, че "безядрен Корейски полуостров остава целта на политиката ни".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase