Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters
fallback

Президентът на Русия Владимир Путин пристигна в руската военна база Хмеймим в Сирия. Там той издаде заповед да започне изтегляне на руската групировка войски от близкоизточната страна.

"Заповядам на министъра на отбраната, на началника на Генщаба да пристъпят към изтегляне на руската групировка войски в пунктовете на тяхната постоянна дислокация", заяви Путин в словото си през военнослужещите.

Путин подчерта, че заедно със сирийската армия въоръжените сили на Русия са разгромили най-боеспособната групировка международни терористи в Сирия.

"За малко повече от две години Въоръжените сили на Русия заедно със сирийската армия разгромиха най-боеспособната групировка международни терористи. В тази връзка реших – значителна част от руския военен контингент, намиращ се с Сирийската арабска република, се връща у дома, в Русия", заяви руският върховен главнокомандващ, цитиран от ТАСС.

По думите на Путин руските военни се връщат при близките си с победа. "Родината ви очаква, приятели. На добър път. Благодаря ви за службата", каза руският лидер.

Той добави, че "ако терористите отново надигнат глава, ние ще им нанесем такива удари, каквито досега не са виждали".

Путин подчерта, че в Москва никога няма да забравят жертвите в борбата с тероризма и в Сирия, и в Русия.

В Сирия са създадени условия за политическо уреждане под егидата на ООН. Страната "е опазена като суверенна и независима държава", констатира руският лидер.

"Бежанците се връщат по домовете си Както предвиждат международните споразумения, в Сирия продължава да работи руският Център за помиряване на враждуващите страни. В страната са създадени и ще действат постоянно два пункта за базиране - в Тартус и тук, в Хмеймим", добави Владимир Путин.

В Хмеймим Владимир Путин беше посрещнат от президента на Сирия Башар Асад, министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу и командващия руската групировка в Сирия Сергей Суровикин, пише РИА Новости.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

199

Джанго

преди 6 години

Ко ми даваш палец надолу....и бяхме 17 икономика в света.

198

Джанго

преди 6 години

До 215 Да ве братле и лунната си програма я взеха на готово от СССР . Та в тоя ред на мисли Съветите ни били мачкали. А знаете че България беше космическа държава с двама космонавти. Първият 1978 Георги Иванов. За сравнение първият на Германия също 1978 , но от ГДР, на Япония-1989, но на станция мир, на южна Корея -2006 но със Союз прогрес. Да забелязахте кои държави изброих.

197

Безплатен руски трол

преди 6 години

Предатели сте вие на славянския род. Англосакси ще ви газят , а афганци и сомалийци ще оправят сестрите ви, жените ви, дъщерите ви, майките ви

fallback