Снимка: БТА
fallback

Опозиционният лидер Михаил Саакашвили призова от ареста в Киев своите привърженици да се съберат на протест с искане за импийчмънт на украинския президент Петро Порошенко, предаде Асошиейтед прес.

Бившият президент на Грузия и бивш губернатор на Одеска област в Украйна бе арестуван снощи. Не са му повдигнати обвинения, но прокуратурата заяви, че той е бил в съглашателство със свързани с Русия украински бизнесмени за сваляне на Порошенко.

Oще по темата

Адвокатът му Руслан Чорнолуцки заяви, че Саакашвили е написал призив към поддръжниците си да не се боят от нищо и да участват в насрочената за утре мирна демонстрация за импийчмънт на Порошенко. Саакашвили освен това е обявил гладна стачка и отказва да приема храна, докато е в затвора.

Пред следствения изолатор, където е държан Саакашвили, са се събрали на протест няколко десетки негови привърженици, предаде ТАСС.

Акцията протича мирно. Някои участници са в камуфлажно облекло и закрити лица. Протестиращите държат грузинското знаме, но не скандират никакви лозунги.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

анонимен

преди 6 години

Гледах видео на ареста на Саакашвили и протестите срещу това. Много му отиваше да стои на покрива и да приканва за сваляне на Порошенко. Голям смях, същият циркаджия когато си дъвчеше врътовръзката през 2008 г. Само не ми е ясно след като руският е забранен в Украйна, защо Саакашвили говори само на руски, а и останалите до него и на протестите също.... Един от протестиращите дори се оплакваше, че силите за сигурност освен, че го били, но и го псували на руски.... абе смях!

27

трол

преди 6 години

Чакам инструкции от Кремъл, чия страна да заема - тази на Саакашвили, който воюваше с Русия като президент на Грузия, или тази на Порошенко, който воюваше с Русия като президент на Украйна.

26

Анонимен

преди 6 години

Смешни приказки от един смешен човек в една смешна държава с която за съжаление много си приличаме.

fallback