Майкъл Флин. Снимка: архив, Reuters
fallback

Новинарската телевизия ABC News се извини на зрителите за "сериозната грешка" на своя репортер Брайън Рос и го отстрани от работа за четири седмици без заплащане, предаде Асошиейтед прес.

Причината за наказанието е излъчен вчера неверен материал за бившия президентски съветник по националната сигурност Майкъл Флин. Телевизионната мрежа обясни, че материалът не е бил добре проверен, преди да бъде пуснат в ефир.

Първоначално Рос съобщи, че по време на предизборната си кампания Доналд Тръмп е наредил на Флин да влезе в контакт с руснаците.

Oще по темата

Впоследствие Рос уточни съобщението си, като каза, че според източника му Тръмп - вече като избран за президент, а не преди изборите - бил казал на Флин да влезе във връзка с руснаците относно съвместната борба с "Ислямска държава".

По-късно вчера ABC News  пусна коригираният материал. Но медията бе критикувана, че е пуснала уточнение, вместо незабавно да излъчи корекция, посочи АП.

По-рано тази седмица Майкъл Флин се призна за виновен, че е излъгал ФБР относно разговора си с руския посланик в САЩ.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Гост+

преди 6 години

Фейк медиите взеха да се извиняват - цирк.

16

До Анонимен 14

преди 6 години

и какъв е провала? че докато медиите истерично пищят за руска и всякаква друга заплаха - по взаимно съгласие в Близкия изток бяха смлени десетки хиляди терористи? че Тръмп отказа да плаща за отбраната на Европа: Холандия вече няма танкове в армията си, а Германия е с 260, докато в същото време новата централа на НАТО струва $2,6млрд? пък и остава приятел с Израел, т.е. отклонения от линията няма. вътрешно? анулира забрани за добив, разрешителни режими и т.н. с което само улеснява бизнеса.

15

Анонимен

преди 6 години

Тия задминаха и бкп и кпсс по манипулации, браво другари американски журналяги, напред!

fallback