Снимка: Reuters, архив
fallback

Руският президент Владимир Путин подписа закон, който ще позволи на правителството да определя медии, получаващи финансиране от чужбина, като "чужди агенти", съобщава РИА Новости, предава "Фокус".

Проектът бе одобрен на 22 ноември от Държавната дума и ще влезе в сила от деня на подписването си, т.е. събота, 25 ноември.

Дали една медия е чуждестранен агент ще има силата да решава Министерството на правосъдието. Всяка телевизия, радио или печатно издание, определени като такива, ще трябва да представят периодични доклади относно дейността си и носят специален отличителен знак. 

Конкретни имена на медии в публикувания документ не се посочват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Гост+

преди 6 години

Това е добре, но не е достатъчно. Не само чуждестранните медии - Всяка медия финансирана и отвън трябва също да се обяви за чужд агент. Орбан също трябва да го приложи. Покорните Васали (кто БГ) не е необходимо да предприемат нищо

90

Анонимен

преди 6 години

Браво на В.Путин!

89

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен Руснаците правят БНРеактор ,демократите правят бомби -Алабама 29 март 1975г. -АЕЦ Браунс Фери -28 март 1979г.АЕЦ Три МайлАйлънд -август 1979Браунс Фери - Ъруйн ,Тенеси ...правят и още как .

fallback