Снимка: БТА
fallback

Ирак започна военна операция в западните си пустинни райони по границата със Сирия за премахване на последните останали джихадисти от групировката "Ислямска държава", предадоха Франс прес и Ройтерс.

Сили на иракската армия и полиция и паравоенните шиитски отряди Сили за народна мобилизация участват в операцията по прочистване на пустинни райони в провинциите Салах ад Дин, Нинава и Анбар, съобщиха иракски военни източници.

Целта е да се попречи на джихадистите да използват тези райони като база за бъдещи нападения.
Във вторник иракският премиер Хайдер ал Абади заяви, че ИД е разбита от военна гледна точка, но той ще обяви окончателната победа едва след като бойците й бъдат разгромени и в пустинята.

В петък иракските сили завзеха пограничния град Рауа - последния град под контрола на ИД. Според военните командири това, което остава да се направи в кампанията срещу групировката, е да се гарантира сигурността в пустинята и пограничните райони.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

к9

преди 6 години

Ислямската армия на Ирак се бори с ислямската армия на ИД.,всеки подпомаган от някоя велика сила.Така са по тези краища,откакто белите измислиха лошите оръжия.

9

Анонимен

преди 6 години

А кога ще започнат да почистват Сирия от джихадистите изпратени там от Путин?

8

Анонимен

преди 6 години

4 Спасителят също е еврреин

fallback