Снимка: Reuters
fallback

Мнозинството австралийци гласуваха за промяна в законодателството, с която да се разрешат еднополовите бракове, предаде ДПА.

Над 7 милиона избиратели (61,6 процента), са гласували за промяна в законодателството за узаконяване на хомосексуалните бракове, показват резултатите от допитване по пощата.

Австралийската статистическа служба съобщи, че в гласуването са участвали около 12 милиона от общо 16 милиона избиратели.

"Австралийците се обединиха както никога преди в подкрепа на гейовете и лесбийките и отправят недвусмислено послание до парламента да свърши работата си и да узакони еднополовите бракове", заяви за ДПА парламентаристът и говорител на кампанията за равно право на брак Алекс Грийнуич.

Австралийският премиер Майкъл Търнбул обеща закон за еднополовите бракове до Коледа.

"Трябва да уважим гласа на хората. Поискахме мнението им и те ни го дадоха. То е недвусмислено и убедително. Нашата работа е да удовлетворим исканията им", каза министър-председателят и повтори предишно свое обещание да прокара закона в парламента преди Коледа.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

до 13

преди 6 години

То нявсякъде по света е така. Само сбърканяците се правят на вечно онеправдани.Явно тези хора не се усещат като ненормални. По-лошото е, че лекарите си траят като п....Самата биология опревергава генетичният им дефект.

12

Аааааа,

преди 6 години

Не слагайте цяла Австралия под общ знаменател. Еднополови бракове искат само гейове,лесбийки и всякакви сбъркани.Нормалните хора стият в страни от тази извра....те....ния.

11

Jj

преди 6 години

Супер новина :) Нека хората да се обичат - на никого не пречат. На онези, на които не им харесва, просто или да не ходят в Австралия или да не се женят за някого от техния пол :D

fallback