Снимка: архив, Reuters
fallback

Насила омъжена пакистанка бе арестувана за убийството на 13 души, на които дала отровено мляко, предназначено за съпруга й, предаде Франс прес.

Асия Биби била омъжена против волята си през септември в село Валвати в централната провинция Пенджаб. Тя признала, че е сипала отрова в млякото на съпруга си, съобщи говорител на местната полиция.

Мъжът й обаче не изпил млякото, което било използвано за приготвяне на местния айрян ласси. 13 души починали, включително съпругът, а други 14 са приети в болница.

Арестувани са и един мъж и леля му по обвинение в съучастничество. Смята се, че мъжът бил таен любовник на Биби, а леля му е предложила убийството.

Принудителните бракове, включително на малолетни, са често срещани в Пакистан, особено в бедните селски райони на страната, където всяка година са убивани стотици жени в "престъпления на честта", отбелязва АФП.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 6 години

"Миролюбивият" ислям...Някой от вас познава ли нормални хора, които изповядват тази религия?И аз не познавам, благодаря!

11

Анонимен

преди 6 години

"Не съм чувал обаче бразилци да колят,газят,взривяват, изнасилват и т.н. в Пакистан,Афганистан,СА да не ги изброявам, че и да ги хрантутят."Tва щото си много зле. И ти е ниска общата култура.

10

Инспектор Тюхчеф

преди 6 години

Адаш, то от година на година, радостта става все по голяма... накрая главният мозък в страната на тиквите ще изпълнява само функцията на пълнеж - като си дръннеш някъде тиквата да не ти кънтят ушите.

fallback