Снимка: архив, Булфото
fallback

Руското министерство на външните работи изрази възмущение от вандалски акт срещу паметника на Съветската армия и призова българските власти да открият и накажат виновниците, предаде ТАСС.

"Предизвиква възмущение поредният вандалски акт спрямо паметника на Съветската армия, разположен в центъра на София. Преди няколко дни бяха зацапани с жълта боя фигурите на воините на един от барелефите на паметника и върху тях бяха оставени оскърбителни надписи", заявява руското МВнР.

По този повод посолството на Русия в София е изразило категорично осъждане на деянието пред българското външно министерство.

"Разчитаме, че официалните власти на страната ще предприемат действени мерки за откриване и наказване на виновниците за оскверняването на мемориала, за да не се допуска и занапред поругаване на паметта на съветските воини, загинали за освобождението на България и Европа от нацизма", заявяват от руското министерство на външните работи.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

394

Анонимен

преди 5 години

До HelleborusМа ти нещо си загубил ориентация във времето. Спешно бягай на психиатър, че ще се помислиш за хан Кубрат.Това, за което говориш не стана ли през последните 30 години. Е, има и нововъведения - до стари паметници и статуи се наредиха и едни на непознати за 90 на сто от българите, унищожители на България и нейното историческо наследство, език, традиции, национална гордост.А за училищата не жали - скоро в тях няма да има, кой да влиза ...

393

В твоя стил

преди 5 години

До П.ПетровНяма къде - чакат място новите експонати от демократично-либералния обир със статуи на чужденци, довели България до просяшка тояга, изгонили децата и, определили и максимум 4 млн. население - "толкова им трябвала", и то - невежи, ***, наркотизирани ...без достоинство, извратени ... Ще трябва нов музей, в който да цъфнат восъчните статуи на предателите на рода български. С чужбинските им имения, милиардите, бугатитата, златото и т.н.Доволен? Има още ...но стила ти е тъn.

392

нов морал

преди 5 години

Развилнялата се npocтащина българска убива България. Почти вече успя.Най-гнусното човешко деяние е мapoдерството. А у нас - мapoдер до мapoдер.Всички БКП отроци станаха върли рycoфоби. Минджевци, Мунчевци, Антодряци, СанЮрдци, Дайнайци и сие. А как само се лепеха за руско-съветската наука, за разработки, стипендии. Сега пак се лепят - за донейшъни от "Аффрика за България", ха, ха. От това и очилцата им лъщят, и еко-рустик брадите им растат, а шкембетата и влоговете им стигат космически разме

fallback