Снимка: Reuters

23 жертви и над 30 ранени е кървавата равносметка от нападение срещу популярен хотел в сомалийската столица Могадишу.

Хотелът "Наса-Хаблод" се намира близо до президентския дворец.

Нападението започнало с експлозията на камион бомба, управляван от атентатор самоубиец. Последвала е престрелка в хотела, по време на която силите за сигурност са преследвали други нападатели в сградата, информира БТА.

Чути били още два взрива, един от които от нападател с жилетка с експлозиви.

"Смята се, че в сградата има над 20 души, включително правителствени служители", съобщи капитан Мохамед Хусеин от местните сили за сигурност. Той добави, че са ликвидирани трима от петимата нападатели.

Другите са хвърлили гранати и са прекъснали електричеството в сградата.

Отговорност за нападението пое екстремистката групировка "Аш Шабаб", която заяви, че в хотела са влезли нейни бойци. "Сред загиналите има майка и три деца. Всички те са застреляни в главата", съобщи капитан Хусеин.

Други жертви са високопоставен полковник от сомалийската полиция, бивш депутат и бивш министър. Снимки на мястото на нападението показват, че разположени наблизо автомобили и сгради са били унищожени.

Очевидец на нападението съобщава, че атентаторите са били облечени във военни униформи. При предишни атентати в Сомалия бойци на "Аш Шабаб" вече са се дегизирали като военни, припомня АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase