Снимка: архив Reuters
fallback

Съдът в окръг Кук, Чикаго, щата Илинойс, е призовал 44-ия президент на САЩ Барак Обама да бъде съдебен заседател. Вестник "Чикаго трибюн" съобщи вчера, че бившият държавен глава на САЩ се е съгласил да участва в съдебното дело, което ще се гледа през ноември, предаде ТАСС.

Изданието отбелязва, че Обама притежава недвижими имоти в Чикаго, така че има право да бъде съдебен заседател в Илинойс.

"Той (Обама) даде напълно ясно да се разбере, че като присъства на процеса ще изпълни гражданския си дълг", посочва всекидневникът.

През годините съдебни заседатели в този окръг са били известната телевизионна водеща Опра Уинфри и киноактьорът Мистър Ти, а също и няколко губернатора и кметове, отбелязва БТА.

Обама бе избран за президент на САЩ през 2008 година и стана първият афроамериканец на този пост. През 2012 година той бе преизбран за втори мандат и управляваше страната до встъпването в длъжност на Доналд Тръмп на 20 януари тази година, припомня ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 6 години

Щом ще става съдебен заседател, трябва да започне от себе си, виновен за смърта и нещастието на милиони хора.

13

Анонимен

преди 6 години

Путин в Хага - при Обама !

12

Жиб.

преди 6 години

Обама си има достойна професия и няма да остане без работа но се чудя,ако утре изхвърлят Станишев и Нинова от политиката,какво ли ще работят: единия миньор а другия- знатна комбайнерка?

fallback