Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Южна Корея, САЩ и Япония започнаха двудневни военни учения с цел подготовка за противопоставяне на ракетна или ядрена заплаха от Северна Корея, предаде Ройтерс.

Ученията се провеждат във водите край бреговете на Южна Корея и Япония и ще включват отработване на маневри за проследяване на ракети.

Същевременно в съвместно изявление министрите на отбраната на трите страни казаха, че севернокорейската ядрена програма е сериозна и безпрецедентна заплаха, предаде Франс прес.

По време на среща във Филипините американският министър на отбраната Джеймс Матис и колегите му от Япония и Южна Корея Ицунори Онодера и Сон Йон-му се ангажираха да засилят дипломатическия натиск над Пхенян и да задълбочат военното си сътрудничество. Те осъдиха най-категорично провокативните действия на Северна Корея и призоваха Пхенян да се откаже изцяло и необратимо от забранените програми за разработване на ядрено и балистично оръжие.

Матис е на обиколка в Азия преди обиколката на Доналд Тръмп там идния месец.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Анонимен

преди 6 години

***, моята образованост е далеч над твоята.Тук става въпрос за реални факти и зависимости,а не за слугинаж. Но овцете са си овце.

76

РЕШЕНИЕТО :

преди 6 години

ЗАЯВЯВА СЕ НАМЕРЕНИЕ ЯПОНИЯ ДА БЪДЕ СНАБДЕНА С АТОМНИ БОМБИ, РУСИЯ И КИТАЙ ВЕДНАГА КЛЯКАТ! ГОТОВО!

75

Анонимен

преди 6 години

До 73 :****ил ,целия режим на Северна Корея е изграден на базата на провокация ,срещу Южна Корея и още няколко държави по света ! Преди да пишеш глупости ,се образовай малко и виж стотиците примери за провокации на Северно-корейците срещу света,червен ***.

fallback