Снимка: архив Reuters
fallback

Референдумът в Каталуния, а и последвалите в Ломбардия и Венето са проява на егоизъм, отсече бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова.

Избирателите в двете най-богати области на Северна Италия - Ломбардия и Венето гласуваха за по-голяма независимост от правителството в Рим.
Oще по темата


Те призовават за намаляване наполовина на вноските, които плащат в италианската хазна, както и за пренасочване на приходите от данъци към местните власти.
 
"Това съвсем спокойно може да бъде наречено егоизъм и слепота за ближния. Една от основополагащите ценности на Европейския съюз от доста време е подложена на тест. Става съпрос за солидарността. Издигаме я като знаме, а тя се пропуква", посочи в студиото на "България сутрин" бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова.

Според нея колкото повече ЕС успее да възпроизведе своя първоначален замисъл, съдържащ в себе си идеализъм, романтика, себеотрицание и щедрост, толкова по-сигурни и единни ще бъдат държавите членки по отношение на собствените си граници.

Пред Bulgaria ON AIR Елена Поптодорова реторично попита какъв Европейски съюз ще бъде структуриран, ако всъщност не можем да се съхраним това многообразие в рамките на собствените си съществуващи в момента граници държава по държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

meri

преди 6 години

kakvi tsennosti sebeotritsanie toest az sam nishto za da ima za drugite..... az iskam moito az da blesti da bade uvajavano da sam gorda evropeika i da ima samo za mene i za semeistvoto mi v momenta evropeitsite sa dokarani do tam che gi e strah da rajdat niamam namerenie da pisha na kirilitsa mersi

37

JAS

преди 6 години

Уважаема г-жо Поптодорова, никакъв егоизъм не е това, просто на т.н. Падания й дойде до гуша да плаща 75-85% от данъците на Италия, все тя да дърпа икономиката а мързеливия, неграмотен и мафиянски юг да я ограбва и да си пие еспресото на сянка. Че точно Вие се изказвате по въпроса е някаква шега...

36

Анонимен

преди 6 години

Сериозно! Чуваме само фразата "европейски ценности". Назовете поне една.

fallback