Снимка: Архив, Reuters
fallback

Пхенян не планира никакви преговори със САЩ за своята ядрена програма, каза високопоставена севернокорейска дипломатка, цитирана от ТАСС и Ройтерс.

Според нея притежаването на ядрено оръжие е въпрос на живот и смърт за Северна Корея, пише БТА.

САЩ ще трябва да се примирят с ядрения статут на Северна Корея, добави Цой Сон-хи, която е генерален директор на отдела за Северна Америка във външното министерство на КНДР. Тя говори на провеждащата се в Москва международна конференция по неразпространението на ядреното оръжие.

"Сегашната ситуация задълбочава нашето разбиране, че се нуждаем от ядрено оръжие, за да отблъснем потенциална атака", посочи Цой.

Пхенян не очаква ядрено нападение от никой друг, освен от Вашингтон, и затова ще отговори с ответен удар само срещу САЩ, а не срещу трети страни, заяви тя.

"Нашата ядрена програма и оръжията ни са насочени срещу САЩ. Ние ще отвърнем на огъня с огън", изтъкна дипломатката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

До Ким Чен

преди 6 години

Другарю Чен - Фъргай бомбата у краваристаня че да се свършва най после и с американското робство - щото турското и руското ги преживяхме - ама на американското робство края му не се вижда - така че брат в тебе ни е надеждата да помогнеш

95

Анонимен

преди 6 години

Сеинчо както се хили, това е зад пред камерите, как ли се моли нощем американците да не го изпържат. И за да не го ударят плаши, че ще фърля бомби в региона. Все едно полудял баща взел за заложници децата и жена си, и когато дойдат да ги освобождават да плаши, че ще запали къщата и всички ще загинат.Тези снимки къртят мивки. Едни усмихнати хора, щастливи, аха да потече мед и масло от небето. Съжалявам хората от СК! Този ще ги жертва мърцина.Иска му се да е вечен крал на СК но светът върви напред

94

Ким

преди 6 години

Браво на другаря Ким.Нека треперят империалистите.А човека с перуката Тръмпи да си купи още памперси.Тази империя на злото САЩ трябва да изчезне от лицето на земята за да се разбере от всички че не може една масонска измислена държава да определя съдбините на над 7.милиарда хора.Да живее Ким истинския мъж.

fallback