Снимка: Reuters
fallback

Четирима молдовски граждани загинаха и двама бяха ранени, след като транспортен самолет с витлов двигател се разби край бреговете на Абиджан, главния град на Кот д'Ивоар, предаде Ройтерс, като цитира министъра на сигурността на страната Сидики Диаките.

Четирима френски граждани също оцеляха при катастрофата, но са ранени, добави министърът пред медиите. Няколко източници от силите за сигурност на Кот д'Ивоар заявиха, че пострадалите са френски войници.

Общо на борда е имало 10 души, предаде Франс прес, като цитира военен източник. Самолетът е бил нает от френската армия в рамките на антитерористичната операция "Бархан" в Сахел.

Френската база в Абиджан служи за логистична подкрепа на операцията, чието ръководство се намира в Нджамена.

Говорителят на френския военен контингент в Кот д'Ивоар лейтенант Вилен съобщи, че самолетът е пренасял френско военно оборудване, но не беше в състояние да потвърди броя на загиналите или на пътниците. Той уточни, че пострадалите са отведени за лечение във военния лагер Пор Буе в Абиджан, предаде Асошиейтед прес.

Самолетът се разбил в океана малко след излитане от международното летище в Абиджан, при силна буря, съобщи Асошиейтед прес. Според източник от местните сили за сигурност машината е катастрофирала при опит за приземяване.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 6 години

In February 2000, a Kenya Airways Airbus 310 carrying 179 people destined for Lagos, Nigeria crashed into the ocean after take-off from Abidjan, leaving only 10 survivorsСамо за сравнение!

7

Анонимен

преди 6 години

До :)ГоVNьо, Ан-26 се произвеждаха в братска Украйна, не в още по-братска Русия! Добрите хуманни западняци ликвидираха великолепното бюро "Антонов". Сега повечето от конструкторите на бюрото се преместиха да работят в Русия! А ти си иззрутъ, пираня, лешоядъ, гнъс, която се радва на чуждата SMърт!

6

гого

преди 6 години

алоо К у ...еее, кой ти каза че Антонов е руска машина. Чети бе ку...еее, мейд ин украина.

fallback