Снимка: Reuters, архив
fallback

В украинската столица ще има паметник на руския политик Борис Немцов и градина, носеща неговото име, съобщи кметът на града Виталий Кличко, цитиран от ТАСС.

"Вече сме определили градината и сме обсъдили възможността да бъде поставен паметник. В скоро време ще излезем и с решение по тези въпроси", посочва Кличко според съобщение на пресслужбата си.

Борис Немцов беше съпредседател на руската партия "Парнас". На 27 февруари 2015 г. той беше застрелян в центъра на Москва, на Големия Москворецки мост. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

анонимен

преди 6 години

Американските тайни служби плащат на поолитици като Немцов за да работят срещу народа си.Но накрая всеки си плаща сметката, нали?

20

anonimen

преди 6 години

Немцов-предател, агент на ЦРУ, женкар, не можа да си изработи парите,че беше предател накрая една платена *** гозаведе на мястото, където си го убаха самите украинци.Има си паметник на гробищата, направете му още един , украинопитеци глупави.

19

Анонимен

преди 6 години

Ми той нали си има паметник на гробищата.Или е бил укроагент? Щото го знаехме като американски, пък е и евреин, нали укрите мразят евреите?

fallback