fallback

Това, което се случи в Лас Вегас е като култ към оръжието. При 320 млн. население на САЩ, официално регистрираните огнестрелни оръжия са 328 млн. Като премахнем подрастващите, които нямат право на притежание и жените виждаме, че един американец средно има по 7-8 оръжия. Това констатира в "Денят ON AIR" експертът по международна сигурност Димитър Гърдев.

Пред Bulgaria ON AIR той коментира стрелбата в американския град, която отне живота на 60 души и Гърдев потвърждава информацията на ФБР, че нападателят няма общо с "Ислямска държава".

Oще по темата

"ИДИЛ търси в медиите всякакви актове на агресия, за да всее страх в обществото. Стрелбата в Лас Вегас е акт на неконтролирана агресия, която все повече ескалира както в САЩ, така и навсякъде другаде по света", категоричен бе експертът.

Димитър Гърдев отбеляза като проблем разрешението за притежание на оръжие в повечето щати в американската държава, като за думите си визира как в дома на нападателя полицията е открила 43 оръжия, като 23 от тях автоматични.

Според експерта по международна сигурност системата за контрол в САЩ очевидно не работи.

Гостът на телевизията коментира и закланите две момичета в Марсилия преди няколко дни. Към експерта бе поставен въпросът дали, ако те са притежавали оръжие, биха могли да се защитят от нападателя си.

Гърдев отговори с примери на този въпрос, без да даде конкретен отговор:

"Вижте хората, които бяха подложени на разстрел във Великобритания и Франция, в Израел също имаше такива нападения преди няколко години на хора по автобусни спирки от радикални джихадисти. Там се случи така, че сред гражданите, които се намираха на мястото на това деяние, някои от тях бяха въоръжени и просто ликвидираха нападателите", обясни експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Идеалист

преди 6 години

Както и да искат да го пришият на ИД, тази дивотия си е работа на един луд. Лошото, че в САЩ не си прибират лудите в лудниците и им дават достъп до оръжие!

19

Quality Control

преди 6 години

В заключение: Трагедията от Лас Вегас беше употребена от fake news медиите за затвърждаване на болната им ислямолевичарска пропаганда. Европейските медии предпочитат да бълват блъф, вместо да дадат някаква субстанциална информация! Като например тази, че касапина от гарата в Марсилия, който в неделя заколи като ярета две красиви, млади жени е 29 годишния мюсюлманин, нелегален "бежанец" от Тунис Ахмед Ханачи, който за 2 години е бил арестуван 12 пъти от френската полиция, но не е депортиран!

18

Quality Control

преди 6 години

11. В крайна сметка, без значение дали Стивън Падок е приел исляма или не, целия ислямски "свят" празнува касапницата от Лас Вегас (както е било винаги в подобни случаи)! 12. Жертвите не са убити на случаен принцип, както става при атаките на психопати. Те са били Уестърн Кънтри концерт. Слушащите тази музика в огромнито си мнозинство са бели, консервативни християни. Помислете си, кой мрази тази група!

fallback