Снимка: БТА
fallback

Шведски административен съд даде на 106-годишна афганистанка, пристигнала в Европа през 2015 г. със сина и внука си, временно убежище в Швеция, предаде Асошиейтед прес.

Шведският Апелативен съд по въпросите на миграцията отмени решението на Шведската агенция по миграцията жената на име Бибихал Узбеки да бъде депортирана. Тя е със сериозна степен на инвалидност и едва говори.

Oще по темата

Съдът посочи, че е взел под внимание силно напредналата възраст на жената, както и нейното много тежко здравословно състояние. Становището на агенцията по миграцията е било, че възрастта сама по себе си не е основание за предоставяне на убежище.

По думите на нейния внук решението означава, че тя е получила разрешение за временно пребиваване за срок от 13 месеца, което изтича на 19 юли 2019 г.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

дедо Ташунко

преди 6 години

Някои коментари ме очудват. Тази престаряла жена, която е в полусъзнание и е напълно изкукуригала, трябва да бъде оставена на спокойствие, за да си почине в мир, когато й дойде времето. Срамота е да бъде коментиран този частен случай. Хора, бъдете милостиви, макар живота да е немилостив с нас, особено към младите.

14

Анонимен

преди 6 години

тая я бяха влачили като торба с картофи 11 човека, не само внук и син, точно за това да им е като входен билет - браво успели са от едната глупост на шведите, като гушне букета, ще искат убежище да са близа до гроба й, изнудването няма да спре току така!!!

13

анонимен

преди 6 години

тази баба идва сьс 100 наследника да им честито на шведите утре няма да импомогнат свещите и плюшените мечета

fallback