Снимка: Reuters
fallback

Отделът за борба с тероризма на парижката прокуратура пое разследването на вчерашното нападение с нож в Марсилия, при което бяха убити две жени, предаде Франс прес.

Джихадистката групировка Ислямска държава снощи пое отговорност за нападението, извършено до централната гара на Марсилия "Сен Шарл".

Oще по темата

Железопътният трафик бе изцяло спрян вчера следобед и постепенно възобновен вечерта.

Нападателят, на 30-ина години, не носел документи, но имал няколко самоличности и бил известен на полицията. Той крещял "Аллах е велик", когато пробол с нож едната жена и прерязал гърлото на другата. След това бил застрелян от военни от антитерористичната операция "Страж", разположена във Франция след терористичните нападения през януари 2015 г.

Разследването е за убийства, свързани с терористично нападение и опит за убийство на представител на властта.

Вчерашният атентат бе извършен два дни преди гласуването в Националното събрание на спорен проект за нов антитерористичен закон, посочва АФП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 6 години

Ами като е известен на полицията,защо чакахте да отнеме 2 човешки живота за да го ликвидирате...Имате ли неопровержими доказателства че е потенциален убиец...висока доза хероин и няма да има проблем...

3

Анонимен

преди 6 години

Те тия ще поемат отговорност и ако бия два шамара на комшията дет ми надува чалга по обяд.

2

чъки

преди 6 години

Така се прави.Няма съд и арести,екзекуция на място.А в България колко престъпници бяха осъдени или изчистени от силите не реда.Или у нас всичко е наред щото престъпниците които убиват,крадат,изнасилват или продават наркотици са българи и не крещят Алах Акбар.

fallback