Снимка: БТА
fallback

Хиляди хора, носещи испански знамена, демонстрираха днес по улиците на Мадрид, за да защитят единството на Испания в навечерието на референдум за самоопределение, свикан от борещите се за независимост на Каталуния въпреки забраната, която централната власт наложи върху вота.

Oще по темата

Демонстрантите се събраха на площад "Сибелес" в самия център на столицата, по призива на консервативната Фондация за защита на испанската нация, предаде Франс прес.

Някои дори скандираха "Пучдемон в затвора".

Карлес Пучдемон оглавява сепаратисткото каталунско правителство, което отправя предизвикателство към централните власти и испанското правосъдие, организирайки утре референдум, който бе забранен като противоконституционен, припомня АФП.

В интервю за Асошиейтед прес испанският външен министър Алфонсо Дастис заяви, че планът на регионалното каталунско правителство да проведе утре референдум за независимост е подигравка с демокрацията.

Дастис обвини правителството на Пучдемон, че се опитва наложи система, противоречаща на целите и идеалите на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Тъжен видинчанин

преди 6 години

Ако Видин реши да се отцепи цяла България ще гласува ЗА:(

88

Ангел

преди 6 години

Какъв е този референдум бе.Как така някаква Област решава да прави референдум за независимост.Нямам против референдумите но референдума трябва да е за цяла Испания.Я си представете че Областния управител на Кърджали реши да прави референдум за независимост! А !!! Каталунците нямат никакъв Шанс и ако продължават да настояват ще се разтъркалят главите на лидерите им !!!

87

Лопе де Вега

преди 6 години

Испанците са прочути по света със своите известни имена на конвистадори:1./ Кортес - унищожил цивилизацията на ацтеките.2./ Писаро - съсипал империята на инките3./ Диего Ниагро - поробил Чили, Перу и Аржентина.Какво искат сега да съсипят живота и културата на баските ли !?Колкото до тези загрижени соросоидчета тревожещи се къдеще отидат каталунците след отцепването си от Испания,ще им кажа направо:Там където ще отиде Великобритания след Брекзита, а именнокъдето са Швейцария и Норвегия !

fallback