Доналд Тръмп и Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters
fallback

Американският президент Доналд Тръмп още не се е обадил на германския канцлер Ангела Меркел, за да я поздрави за резултатите на изборите в Германия, съобщи Белият дом, цитиран от ДПА.

Вашингтон и Берлин се опитват да уговорят телефонен разговор между двамата лидери, които за последно разговаряха в петък преди вота, каза говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Oще по темата

Тя предупреди да не се правят спекулации защо Тръмп и Меркел не са се чули и допълни, че двете страни се уговарят кога да стане обаждането.

Тръмп има сложни отношения с Меркел. Той нарече миграционната й политика на отворени врати "катастрофална грешка" и я разкритикува по други въпроси, включително за двустранната търговия, а тя заклейми неговите политики "Америка на първо място".

През юли обаче Тръмп поздрави Меркел за успешно организираната среща на върха на Г-20 в Германия и за "невероятните" и "вдъхновяващите" лидерски умения на канцлера.

"Бяхте страхотна и свършихте невероятна работа", каза Тръмп на Меркел на форум, посветен на правата на жените.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

luckyman

преди 6 години

Ще се обади, почакайте малко! Понеже е забравил немския на дедите си, а пък арабски и турски не е научил още...

15

ФАКТ!

преди 6 години

До месараТи луд ли си Германия икономически мачка всички ти викаш че не съществувала.Може и да има араби и африканци ама са в пъти по-малко токолкото във Франция Англия Белгия и дори Холандия!

14

Герберистан

преди 6 години

Много важно. Меркел ще бъде канцлер и след като всички добре са се постарали да забравят Тръмп

fallback