Снимка: Flickr
fallback

Съпругът на починалата на Халкидики Теодора Балабанова – Михаил, е категоричен, че подготовката за гмуркането им е била отлична.

Oще по темата

Той е настанен в неврологичното отделение на една от болниците в Солун и състоянието му се подобрява.

Целта на Теодора и Михаил е била да се достигнат 231 м в открити води. Цялата процедура е трябвало да продължи около пет и половина часа.

Въпреки професионалната подготовка, осемте души екип и линейката, Теодора загива малко преди финала. До този момент всичко вървяло добре.

"Тя се движеше над мен. Аз всъщност се бутнах в нея и като я погледнах, тя се беше усукала около въжето. Опитах се да ѝ помогна. В този момент дойде следващият поддържащ", разказа Михаил пред bTV.

Инцидентът се случил на 41 – 42 метра дълбочина.

"Беше толкова неочаквано. Тя беше объркана, аз също. Докато разберем какво се случва, мина известно време, а под водата времето тече изключително бързо", разказа Балабанов.

"В процеса на вертиго човек губи всякаква ориентация – къде се намира, какво се случва с него. За мен тя е просто моят герой и пример за подражание", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Боби

преди 6 години

До АнонименМного си *** и ограничен, затова завинаги ще си останеш анонимен.

10

Анонимен

преди 6 години

Може да се е замаяла от твърде високо съдържание на азот. При по - голямо налягане се получава по - висока концентрация на азот в тялото, което предизвиква симптоми, подобни на опиянение или дрогиране. В такива ситуации под водата някои хора си махат дихателя и умират ей така, все едно дрогиран си мисли, че може да лети и скача от високо. В Уикипедия пише, че ефекта се получава на дълбочини над 25 метра. Те са били на над 40. Навремето военните водолази ги пенсионираха по на 40 години.

9

Анонимен

преди 6 години

Най - вероятно газа в бутилките не е бил какъвто трябва да е за такова гмуркане. И вероятно това е било както с неговите бутилки, така и с нейните. Жалко за жената.

fallback