Снимка: БТА
fallback

Американски бомбардировачи Бе-1Бе Лансър, ескортирани от изтребители, прелетяха в международното въздушно пространство над морето източно от Северна Корея като демонстрация на сила и за да покажат диапазона от военни опции на разположение на президента Доналд Тръмп, съобщи Пентагонът.

За първи път през 21 век американски самолети прелитат на толкова близко разстояние от демилитаризираната зона, което подчертава колко сериозно възприемаме севернокорейското безотговорно поведение, заяви говорителката на Пентагона Дейна Уайт, цитирана от Ройтерс.

Тя добави, че това е ясен сигнал, че президентът Доналд Тръмп разполага с множество военни варианти да се справи с всяка опасност.

Бомбардировачите излетяха от американския тихоокеански остров Гуам, а изтребителите от военна база на японския остров Окинава. Те летяха в „международното въздушно пространство източно от Северна Корея", се казва в съобщението на говорителя.

САЩ и Северна Корея изостриха тона помежду си в последните дни.(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

182

Поп

преди 6 години

Не сме бъркали в казаните ,къщите и апартаментите заприличаха на затвори,крадът ни от най-висоно ниво,болниците заприличаха на МОЛОВЕ И още много вие си знаете.

181

Анонимен

преди 6 години

До HelleborusСамо питам - сега комунизъм ли сме по вашата теория?Защото дух се завладява не само с камшик, с физическа репресия! Не е ли репресия от страна на държава и поредна партия на власт, ежедневно, от сутрин до вечер да ти набиват с чук в главата, разбира се някои хитро, други просташки, каруцарски, че при социализма е било ужас, че Русия ти е най-големият враг, а САЩ трябва да са световен лидер!?, че не трябва да отглеждаш криви краставици и нервни кокошки в двора си (но ГМО може)...

180

Анонимен

преди 6 години

До ИнформацияЕ, на теория звучи добре. Но наличието само на един вид собственост - т.нар. общонародна при соца породи много пороци - неангажираност на работника към резултата от труда му, неопазване на вещественото богатство -"не е мое, да го пазят И другите", трудна прозрачност на разпределението, и особено ГАДНИТЕ ПРИВИЛЕГИИ. Трябваше да има и частна собственост - поне 30 %, за да има конкуренция и стимул. Затова падна един хубав строй. Така ще стане и с неокапа - 95% частна собс-т е РАК!

fallback