Снимка: Reuters
fallback

Десетки хиляди поддръжници на френския крайноляв лидер Жан-Люк Меланшон излязоха на демонстрация нa Площада на Бастилията в Париж, за да изразят недоволството си от трудовите реформи на президента Еманюел Макрон, предава Reuters, цитира "Фокус".

Това не са първите протести срещу реформите, които Еманюел Макрон прие. В последните седмици профсъюзите също се изправиха срещу плановете на президента да направи пазара на труда по-мобилен.

Според новото трудово законодателство, френските работодатели ще имат по-голяма свобода при наемането и уволняването на служителите си. Целта на реформите е да се засили френската икономика. 

Президентът Макрон не скри амбициите си Франция да стане отново икономически лидер в Европа. Той каза по повод на протестите, че няма да толерира "мързеливци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 6 години

Евреин и трудови реформи!!! ХАХАХАХА

20

Венета

преди 6 години

И това ако не е демагогия! Да направи "трудовия пазар по-мобилен" като развърже ръцете на работодателите?! Но това беше очаквано от години - изобщо липсва момент на изненада. Въпросът не беше: дали, а кога. Клишето е изключително точно и затова го използвам. Предстоят изключително интересни и странни събития...

19

славянин

преди 6 години

На геронтофила месеците му са преброени!

fallback