Снимка: Reuters
fallback

Турция предприема стъпки за купуването на балистични ракети, за да защитава своите граждани. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който участва в Глобалния бизнес форум на Блумбърг, предаде ТАСС.

Oще по темата
"Предприемаме необходимите стъпки, свързани с балистичните ракети. В задълженията ни влиза защитата на 80-милионна Турция", подчерта Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

Държавният глава на Турция заяви вчера още, че продължават преговорите на Анкара за купуване от Русия на зенитни ракетни системи С-400, предаде БТА.

"Преговорите продължават. Ако в Сирия, близо до нас, има ракети С-400, аз ще се постарая и ние да имаме С-400, както и С-500. Ако не можем да купим оръжие от НАТО, ще намерим друг начин да направим това", каза Ердоган.

Турският президент съобщи на 12 септември, че Турция е платила депозит на Русия за покупката на руските зенитно-ракетни системи С-400, въпреки възраженията на съюзниците й от НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

ЖЕСТОКАТА ИСТИНА

преди 6 години

До ПацuРУСНАЦИТЕ ИСКАТ МОГЪЩИ СЪЮЗНИЦИ А НЕ БИВШИ РОБИ !!! ЗА ТЯХ НИЕ НЕ СМЕ БРАТУШКИ А ***(ПО ТОЧНО МОНГОЛО -ТАТАРИ ) !!!!

99

Спокойно

преди 6 години

Кюрдите ще се сдобият преди него с балистични ракети

98

Анонимен

преди 6 години

Ердо и Путин са хубава гей двойка славяни

fallback