Снимка: архив Reuters
fallback

Гражданската полиция на Испания е арестувала 12 души в рамките на операцията, насочена срещу организирането на референдума за независимост на автономния регион Каталуния, съобщава вестник El Pais.

По-рано днес властите задържаха и дясната ръка на президента на Каталуния.

Oще по темата

Арестът на Жозел Мария, генерален секретар на каталунския вицепрезиеднт идва на фона на нарастващото напрежение около плановете на местното правителство да проведе референдум за независимост на 1 октомври.

Преди дни испанските власти иззеха над един милион листовки и други агитационни материали за референдума за независимост на Каталуния.

Главния прокурор на Испания предупреди, че не е изключено и изпращането в затвор на лидерите на сепаратистите в района.

Испанските прокурори наредиха на полицията да разследва усилията за популяризиране на референдума. Те посочиха, че служители, участвали в подготовката на допитването, биха могли да бъдат обвинени в гражданско неподчинение, злоупотреба с длъжност и злоупотреба с обществени средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 6 години

Когато арестуват левия му ташунк,съответния испански участък може да забременее :))

21

ПЕНКО

преди 6 години

НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА НЕ ПРОКУРОРА ПРАЩА В ЗАТВОРА ,А ДРУГА ИНСТАНЦИЯ ! В ЕВРОПА СЕ СЪДИ ПО МЕСТОИЗВЪРШВАНЕ НА ДЕАНИЕТО . В КАТАЛУНЯ СЪДИИТЕ ТРЯБВА ДА СА ИЗБРАНИ КАТАЛУНЦИ ...АКО СА ИЗБРАНИ /НЕ КАТО В БГ / !!!КАТАЛУНЯ = КРИМ

20

Анонимен

преди 6 години

През 1989 май не ви загатнаха за тази страна на демокрацията?

fallback