Снимка: БТА
fallback

Лондонската транспортна администрация съобщи, че е отворила отново метростанцията в английската столица, където в петък избухна бомба и рани 29 души, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата
Част от пострадалите бяха ранени от експлозията, а други - при последвалата блъсканица сред пътниците в пиковия час. Никой от ранените не е с опасност за живота.

Станцията "Парсънс Грийн" заработи отново в 1:30 часа тази нощ, повече от 17 часа след експлозията. Вчера Великобритания повиши до максималното - "критично" - равнището за терористична заплаха след бомбения взрив във влак на лондонското метро. Това означава непосредствена опасност от атентат.

Засега няма арестувани във връзка с нападението, за което отговорност пое Ислямска държава. Издирват се заподозрени. На обществени места в цялата страна са разположени войници, които да помагат на полицията да предотвратява нападения.

Решението за разполагане на войници е рядка стъпка за Великобритания, отбелязва Ройтерс. Тереза Мей каза по телевизията, че то ще осигури допълнителна защита по време на разследването.

Най-високопоставеният британски полицай за борба с тероризма Марк Роули заяви късно снощи, че разследването върви добре. "Преследваме заподозрени", заяви той и увери, че "стотици полицаи проследяват множество варианти, като преглеждат стотици часове записи от охранителни камери и говорят със свидетели".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 6 години

Както е тръгнало, сигурно ще я прекръстят на IMAM GREEN, Биг Бен ще стане минаре, парламента или двореца джамия, и т.н. Нали половината държава пере арабски пари. Кой ще плаща милиони за футбол?

4

ГАДОРЯН

преди 6 години

Е как да го забранят исляма? Нали се сещаш че ще почне гражданска война. То не че тя няма да почне де. Малко трябва още. Да влезнат още няколко милиона от тия и готови

3

Анонимен

преди 6 години

До следващия път. Докато се правят, че няма проблем, ще си ги трепят когато и както си искат. А трябва само да забранят исляма, затворят джамии и центрове, да изгонят веднага най-агресивните имами. За това нищо. Е, тогава да си чакат реда следващите.

fallback