Снимка: архив Reuters
fallback

Високопоставен ирански военен е заявил, че Иран притежава 10-тонна "баща на всички бомби", произведена от домашни предприятия, която е много по-мощна от всички неядрени оръжия на САЩ, предава иранската PressTV.

"След предложение на Военновъздушните сили на "Стражите на ислямската революция", иранските военнопромишлени предприятия са произвели 10-тонна бомба. Тези бомби вече са на наше разположение и могат да бъдат заредени на бомбардировачите "Илюшин"(Ил), с които разполагаме. Те са много разрушителни", заяви бригаден генерал Амир Али Хаизаде, който е командир във военновъздушните сили на Иран.

Oще по темата

Командирът нарече оръжието "баща на всички бомби", в контраст с американската бомба "MOAB”, известна като "майка на всички бомби".

Американските военновъздушни сили използваха такава бомба през месец април, когато я пуснаха върху тунелен комплекс на талибаните в афганистанската провинция Нангарар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Охооо

преди 6 години

Еми значи е време таткото на всички бомби да го пуснат върху майката на всички бомби. Ще се народят много Кимчета след това може би.

66

Анонимен

преди 6 години

Само луд човек може да се радва на това, че мюслимантите стават все по силни във военно отношение. Ако предположим, че унищожат САЩ, какво мислите, че ще е следващия им ход. Може би ще подарят земи и пари на *** балкански великий, а?

65

do 56

преди 6 години

До Анонименrusiq nikoga ne imala 800 godini istoriq ,ako broim v tova chislo drugite mongoloidini koito jiveqt v taq teritoriq sam saglasen

fallback