Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че с терористите трябва да се действа по-твърдо, след като Великобритания бе ударена днес от пета терористична атака от началото на годината, съобщи ДПА.

Най-малко 22 души пострадаха от самоделно взривно устройство в лондонското метро на станция "Парсънс Грийн".

"Още една атака в Лондон на жалък терорист. Това са болни и побъркани хора, които са били в полезрението на Скотланд ярд. Трябва да бъдем проактивни", написа Тръмп в Twitter.

Още по темата

"С жалките терористи трябва да се действа много по-твърдо. Интернет е техният основен инструмент за вербуване, който трябва да прекъснем и да използваме по-добре!", добави президентът.

"Забраната за пътувания в САЩ трябваше да бъде много по-голяма, строга и по-конкретна, но тъпото е, че това не би било политически коректно", каза държавният глава. Тръмп се опита да въведе забрана за хора от шест мюсюлмански страни да влизат на територията на САЩ за период от 90 дни, но указът му се натъкна на съпротива в съдилищата.

При днешната експлозия във вагон от метрото на станция "Парсънс Грийн" в Западен Лондон, причинена от самоделно взривно устройство, са били ранени най-малко 22 души, предадоха ДПА и Франс прес, като се позоваха на британските здравни власти.

Пострадалите при атентата получават медицинска помощ в четири болници. Осемнайсет от тях са били откарани в болница, а останалите четирима са отишли сами.

По-рано лондонското бърза помощ съобщи, че никой от 18-те пациенти, които е хоспитализирала, не е с опасност за живота.

Взривното устройство, използвано при атентата, е имало часовников механизъм, съобщи Би Би Си, цитирана от Ройтерс.

По-рано стана ясно, че експлозивът не е бил детониран изцяло.

Кметът на Лондон Садик Хан каза, че полицейското присъствие по улиците на британската столица ще бъде засилено днес и през идните дни, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase